Subscribe

Trendi i ri i krimeve ne Shqipëri është gjobevnia përmes internetit. I tillë është edhe rasti i Mikel Rexhepit nga Tirana. Ai është akuzuar se ka kanosur ish te dashurën me qëllim përfitimi, duke i marrë 180 euro.

 

Në një intervistë për Vizion Plus, 18-vjeçari, shpjegon edhe arsyen e atij veprimi, ku u padit në polici, duku u dënuar me 18 muaj shërbim prove. I riu shton se ajo kohe e errët për të, ka kaluar dhe tashmë është fokusuar te mësimet dhe te biznesi i familjes.

 

Shefi i sektorit kundër krimit kompjuterik ne Drejtorinë e Policisë Tiranë, shpjegon se persona e akuzuar për gjobvënie janë nga moshat 15 deri në 25 vjeç. Gjatë vitit 2016 në Gjykatën e Krimeve të Rënda u referuan rreth 120 çështje për veprën penale shtrëngim me ane te kanosje për dhënie pasurie. Më tepër se gjysma e tyre janë dënuar dhe pjesa tjetër janë në proces.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.