Ukraina, e pushtuar nga Rusia, po kërkon gjithnjë e më shumë një avantazh me ai duke përdorur teknologjinë në mënyra të ndryshme.

Një kolonel ukrainas i përfshirë në zhvillimin e armëve thotë se dizajnerët e dronëve zakonisht kërkojnë ChatGPT si një pikë fillestare për idetë inxhinierike, si teknikat e reja për reduktimin e cenueshmërisë ndaj zhurmuesve rus. Një tjetër përdorim ushtarak është identifikimi i objektivave.

Ndërsa ushtarët dhe blogerët ushtarakë janë bërë më të kujdesshëm me postimet e tyre, kërkimet e thjeshta për ndonjë të dhënë rreth vendndodhjes së forcave janë bërë më pak të frytshme.

Megjithatë, duke përpunuar grupe imazhesh dhe tekstesh ata mund të gjejnë të dhëna të mundshme, t’i bashkojnë ato dhe më pas të hamendësojnë vendndodhjen e mundshme të një sistemi armësh ose një formacioni trupash.

Përdorimi i kësaj qasjeje lejon Molfar, një firmë inteligjence me zyra në Dnipro dhe Kiev, të gjejë zakonisht dy deri në pesë objektiva të vlefshëm çdo ditë, thotë Maksym Zrazhevsky.

Pasi zbulohet, kjo inteligjencë i kalohet shpejt ushtrisë së Ukrainës, duke rezultuar në shkatërrimin e disa objektivave. /vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *