“Nëse Ukraina nuk çmilitarizohet plotësisht, operacioni special ushtarak do të mbahet mend si një dështim”.

 

Kështu deklaroi Dmitry Rodionov, drejtor i Qendrës së Kërkimeve Gjeopolitike të Institutit të Zhvillimit Inovativ të Moskës, i cili ofron studime dhe analiza për Ministrinë e Mbrojtjes Ruse.

 

“Ne vetëm duhet të vazhdojmë, edhe pse çlirimi i Donbasit tani është kapërcyer pertej kokëfortësise se regjimit të Kievit në shtyrjen e dorëzimit”.

 

Sipas Rodionov, “Ukraina jugore duhet të rihyjë në një hapësirë ​​ruse, do të shohim më vonë se me çfarë formule. Pjesa perëndimore duhet t’i lihet fatit të saj. Nuk është më çështja për të parandaluar anëtarësimin e Ukrainës në NATO, por për të krijuar një komb i ri që na mbron nga manovrat perëndimore”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *