Instituti I njohur gjerman “Robert Koch” bëri të ditur se duhet të presim një valë të dytë të epidemisë së Koronavirusit.

“Dimë që me siguri do tëketë një vale të dytë të epidemisë së Covid-19. Shumica e shkencetarëve është e bindur në këtë qëndrim, madje ka shumë të tjerë që shprehen edhe për një valë të trete të rikthimit të këtij virusi të rrezikshëm”, u shpreh mes të tjerash Lothar Wieler,  Presidenti i Institutit Robert Koch.

Ndërkohë po sipas këtij institute, në 24 orët e fundit në Gjermani ka pasur rreth 600 raste te reja dhe ky konsiderohet fakt shumë pozitiv sipas eksperteve gjerman.

Përqindja e infektimit ka rënë në nivelin 0.71 % në nivel kombëtar ndërsa përqindja e vdekshmërisë ka shkuar në 4.2%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.