Lirimi nga burgu i Domart Konjarit,42-vjeçarit qe kërkohej nga drejtësia franceze per trafik droge ka vene ne lëvizje Ministrinë e Drejtësisë. Pas letrës publike të Ambasadës Franceze në Tiranë, drejtuar krerëve të institucioneve,Ylli Manjani kërkoi ndjese publike për vendimin e Krimeve të Rënda të Apelit, qe sipas tij, ka vënë në diskutim legjitimitetin e gjykatave franceze. Manjani, paralajmëroi dhe nisjen e inspektimit per ketë rast. Domart Konjari, u lirua nga Gjykata me arsyetimin e shkeljes procedurale, por që u kundërshtua nga Prokuroria. I njohur si i forti i rrugës “Bardhyl” Konjari u arrestua ne nëntor te vitit te kaluar me akuzën e falsifikimit të dokumenteve dhe korrupsionit. Ndërkohe, vetëm tre ditë më pas prokurorët francezë kanë depozituar kallëzimin penal, pasi rezulton i dënuar me 10 vite burg.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *