Subscribe

Ish-ministri i Mjedisit, Lefter Koka dhe ish-deputeti i Partisë Socialiste, Alqi Bllako, përfituan nga gjykimi i shkurtuar edhe për iceneratorin e Fierit.

 

Ky vendim u mor nga togat e zeza të gjykatës së Posaçme, të cilat pranuan kërkesën në seancën e sotme.

 

Po ashtu edhe të pandehurit e tjerë, mes tyre pronari i inceneratorit, Klodian Zoto, do të gjykohet me provat e deritanishme të paraqitura në gjykatën e posaçme nga SPAK.

 

Nga ana tjetër, trupa gjykuese nuk i dha të drejtë kërkesave për dy të pandehur, Arben Dervishaj dhe Arens Myrtezani. I pari i kërkoi gjykatës, shpalljen e moskompetencës për akuzën e shpërdorimit të detyrës, me argumentin se nuk është nëpunës publik, ndërsa i dyti pretendoi që provat dhe aktet ligjore të shpallen të pavlefshme.

 

Sipas gjykatës, asnjëra nga kërkesat nuk është e bazuar në ligj, për shkak të tejkalimit të afateve.

 

Për inceneratorin e Fierit, gjykata ka marrë 19 persona të pandehur e për tre prej tyre që nuk kërkuan gjykim të shkurtuar, do vijojë gjykimi i zakonshëm.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *