Me stinën e verës janë shtuar edhe problemet shëndetësore të fëmijëve.

 

Mjeku pediatër në qendrën shëndetësore nr. 10 në Tiranë, Bektash Mandri tregon se problemet kryesore janë temperatura e lartë që shkon deri në 40 gradë, ftohja, diarreja dhe dhimbjet e barkut.

 

Megjithatë, ai nënvizon se situata paraqitet e stabilizuar.

 

Pediatri Mandri thotë se 2 nga 10 fëmijë që paraqiten janë me covid. Në lidhje me këtë, ai shton se prindërit nuk janë të kujdesshëm gjatë vizitave dhe nuk respektojnë asnjë masë anticovid, ndonëse e dinë që fëmijët e tyre janë të prekur.

 

Mjeku pediatër Bektash Mandri apelon që të tregohet kujdes në këto ditë të nxehta.

 

Ai kërkon që fëmijët të hidratohen, të mos dalin në orët e pikut të vapës, duke nisur nga ora 10 deri në orën 15, dhe insiston qe të mos dalin nga shtëpia pa krem me faktor të lartë mbrojtës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.