Greqia i bëri thirrje Turqisë që të tërhiqet nga rihapja e një plazhi të braktisur në Qipro që prej vitit 1974, duke paralajmëruar se Athina dhe Nikosia janë gati që ta paraqesin këtë çështje para takimit të udhëheqësve evropianë javën e ardhshme.

Qiproja Veriore rihapi plazhin e braktisur që nga konflikti i vitit 1974 në këtë ishull, thanë të enjten media shtetëroret turke. Ky hap i mbështetur nga Ankaraja ka shkaktuar shqetësime, pasi grekët e dënojnë këtë vendim.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *