Hyrja ne qytetin e Mosulit te kontrolluar nga Shteti Islamik është çështje orësh. Dy jave pas nisjes se betejës per marrjen e tij nga forcat irakiane, kurdët peshmerga edhe me mbështetjen e forcave te koalicionit kundër ISIS kane avancuar shume. Shefi i antiterrorizmit ne Irak thotë se pritet qe trupat te hyjnë ne Mosul. Ne nje interviste per televizionin shtetëror, gjenerali Talib Shegati deklaroi se shume shpejt qyteti do te çlirohet nga terroristet. Rreth 100 mije forca janë përfshire ne operacion dhe kete te hëne nisi nje faze e re e ofensivës me përparim ne tre fronte. Sipas eksperteve, brenda ne qytet do te zhvillohen luftimet me te ashpra. Mosuli ka qene prej me shume se dy vitesh bastion i shtetit islamik dhe luftëtaret e tij kane bere rezistence ne disa xhepa ne rrethinat e qytetit. Gjate këtyre diteve ISIS ka kryer ekzekutime masive te civileve te rrëmbyer, qe nuk i jane bindur per t’u përdorur si mburoja njerëzore, si dhe ka përdorur gaz helmues.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *