Subscribe

Zyrtari i lartë amërikan është shprehur i prerë për një proces zgjedhor ku të gjitha palët të përfaqësojnë alternativat e tyre. Gjatë një takimi me gazetarët, Hoyt Bryan Yee, është shprhur se zgjedhjet janë të mira kur ka përfaqësim të gjerë. Sa i takon negociatave ai theksoi se nuk ka një platform amerikane, por se mbështet paketën e ofruar nga negociatori europain David McAllister. Sipas tij, cdo marrëveshje, e dhe pse në minutën e fundit është e mirëpritur. Për zyratrin e lartë amerikan dhuna nuk duhet të jetë pjesë e procesin dhe se cdo bojkot i zgjedhjeve dëmton integrimin, demokracinë funksionale. Sipas tij, SHBA do të njohë cdo zgjedhje, e cila do të certifikohet nga KQZ, OSBE/ODIHR dhe vëzhguesit dnërkombëtarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.