Paga minimale në Mal të Zi nga 1 janari 2022 do të jetë 450, në vend të 250 eurove aktuale.

 

Mali i Zi bën një ndryshim epokal duke dyfishuar thuajse pagën minimale.

 

Nga 1 janari I vitit të ri, paga minimale në këtë vend do të jetë 450 euro, një rritje e konsiderueshme po të kemi parasysh se sot është vetëm 250 euro.

 

Ndryshimet në Ligjin e Punës kaluan në Kuvend me 77 vota pro dhe 50 kundër.

 

Përveç rritjes së pagës minimale nga 1 janari, programi i Evropës tashmë parashikon heqjen e kontributeve të sigurimeve shëndetësore, vendosjen e një pjese të patatueshme të pagës bruto prej 700 euro dhe taksimin progresiv të pagave mbi një mijë euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.