Kreu i Kuvendit, Gramoz Ruçi ka replikuar me deputetin demokrat Oerd Bylykbashi gjatë hedhjes së shortit për anëtarët e KED.

 

Sipas deputetit demokrat, procesi është antikushtetues pasi po synohet kapja e sistemit të drejtësisë nga mazhoranca.

 

“Presidenti thotë se ka vakum ligjor dhe dispozitat tranzitore kane mbyllur efektin e tyre. Kandidatët filtrohen nga 3 organe Kushtetuese, Gjykata Kushtetuese, KLGJ e KLP, të cilat nuk janë ngritur ende. Qëllimi është kapja e sistemit të drejtësisë nga mazhoranca. Tërhiquni nga ky short sot dhe plotësoni vakumin ligjor për funksionimin e KLGJ e KLP.”

 

Ndërsa nga ana tjetër, kreu i Kuvnedit deklaroi se pretendimi nuk qëndron pasi letrën e Metës për shortin e ka konsultuar me ekspertët ligjotë të EURALIUS dhe ODAPT.

 

“Letrën e presidentit për shortin e kam konsultuar me ekspertet ligjore te kuvendit, EURALIUS, OPDAT. Sot është rendi qe hidhet shorti.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *