Është hedhur pasditen e kësaj të shtune në Bukuresht shorti për grupet e kampionatit europian të futbollit Euro 2020.

 

Për herë të parë në këtë kompeticion do të marrin pjesë 24 ekipe europiane të cilat u ndanë në 6 grupe.  Italia do të përballet me Zvicrën dhe Turqinë në Grupin A.

 

Ndërsa Kamionët në fuqi të Europianit, 2016, Portugalia do të përballen me Kamionët e Botës, Francën dhe Gjermaninë.

 

Neshjet finale do të luhen në 12 qytete të ndryshme europianë. Grupet pritet të plotësohen me ekipet e katërta pasi të luehn ndeshjet play-off TË Ligës së Kombeve që përfundojnë në muajin mars.

 

Grupi A: Turqi, Zvicër, Itali

 

Grupi B: Belgjikë, Rusi, Danimarkë

 

Grupi C: Holandë, Ukrainë, Austri

 

Grupi D: Angli, Kroaci, Çeki

 

Grupi E: Spanjë, Poloni, Suedi

 

Grupi F: Gjermani, Francë, Portugali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *