Hetimet per aksidentin tragjik te se martës ne Bavari, qe u mori jetën 10 personave dhe plagosi rreth 80 te tjere, vazhdojnë. Ndonëse disa media raportuan se provat e para flasin per mundësinë e nje gabimi njerëzor, hetuesit nuk kane arritur ende ne nje përfundim. Dy nga tre kutitë e zeza jane gjetur dhe do te analizohen per te zbuluar me shume te dhëna. Policia gjermane sqaroi se nuk ka asnjë person te zhdukur, pas dyshimeve se nje pasagjer mund te kishte mbetur ne nje nga vagonat e shkatërruar. Po kështu, zyrtaret e vlerësuan spekulim informacionin, sipas te cilit sistemi automatik i frenimit nuk ka qene i aktivizuar ne momentin e përplasjes. 18 prej te plagosurve te aksidentit vijojnë te mbeten ne gjendje te rende. Pasojat e përplasjes mund te kishin qene me te mëdha, por nje pjese e frekuentuesve te trenave nuk kishin udhëtuar per shkak te pushimeve per festimet e karnavaleve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *