Subscribe

Komisioni per Reformën ne Drejtësi ka rene dakord qe te mos kete amnisti per askënd, as per ish-ministrat. Maxhoranca dhe opozita ka gjetur gjuhen e përbashkët ne Komision, qe neni 25, pika 3 e Kushtetutës i cili parashikonte se vetëm ish-ministrat e 3 viteve te fundit do te hetohen nga struktura e posaçme anti-korrupsion, te ndryshoje. Por kjo duket se është nder te paktat çështje per te cilat opozita dhe maxhoranca kane rene dakord ne mbledhjen e Komisionit. Demokratet kane goditur serish arkitekturën e sistemit te ri te drejtësisë, pasi sipas Bylykbashit qëllimi parësor i kesaj reforme është qe te garantoje drejtësi te shpejte per qytetaret. Por duket se ka nje këndvështrim tjeter shumica per te cilën eshte e panegociueshme struktura aktuale e sistemit. Per 5 ore me radhe demokratet dhe socialistet kane diskutuar kapitullin per gjyqësorin, duke zgjidhur çështjet teknike dhe duke s’postuar per ne fund çështjet per te cilat ka debat politik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *