Kjo e shtune pritet te shënoje heqjen e sanksioneve ndërkombëtare ndaj Iranit. Agjencia Ndërkombëtare per Energjinë Bërthamore pritet te konfirmoje se Teherani ka respektuar marrëveshjen historike te korrikut te kaluar për kufizimin e programit bërthamor ne këmbim te heqjes se sanksioneve, qe e kane dëmtuar rende ekonominë e vendit. Ministri i jashtëm iranian Zarif ndodhet ne Vjenë per bisedime me sekretarin amerikan te shtetit, Kerry dhe shefen per politiken e jashtme dhe sigurinë ne BE, Mogherini, për te diskutuar mbi marrëveshjen bërthamore. Heqja e sanksioneve do te sjelle zhbllokimin e aseteve te ngrira dhe do t’i lejoje Iranit shitjen e naftës ne bote.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *