Helmi i gjarprit mund të trajtojë kancerin e gjirit dhe të zorrës së trashë, pohojnë shkencëtarët. Por gjetja e dozës së saktë është si ‘të kërkosh ar’. Një ekip biologësh në Universitetin e Kolorados Veriore janë duke provuar helmin e gjarprit në kërkimin e një kure kanceri.

 

Ata thonë që helmi të japë efekte kundër sëmundjeve të njeriut, pas kryerjes së hulumtimeve paraprake mbi qelizat kancerogjene të rritura në laborator. Helmi i gjarprit është shumë toksik, dhe një kafshim i vetëm mund ta vrasë prenë pothuajse në çast.

 

Shkencëtarët pranojnë se drejtimi i helmit për të shkatërruar vetëm qelizat e kancerit pa qenë fatale për njerëzit do të jetë një sfidë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *