Turqia dënon vendimin e Kosovës për të hapur ambasadën e saj në Jerusalem.

Duke e cilësuar një hap të papërgjegjshëm, Ministria e Jashtme turke, përmes një njoftimi, vuri në dukje se udhëheqësit e një vendi që pësuan dhimbje të madhe për të fituar pavarësinë, kanë injoruar situatën e popullit palestinez, i cili i është nënshtruar okupimit dhe shkeljeve të të drejtave të njeriut për dekada.

Mes të tjerash, në njoftim theksohet se: “Duke vepruar në një mënyrë të tillë, udhëheqësit kosovarë kanë shkelur rezolutat përkatëse të OKB-së lidhur me statusin e Jeruzalemit, si dhe status quo nën fushën e procesit të paqes dhe kanë dëmtuar vizionin e një zgjidhjeje me dy shtete dhe shpresat për paqe në rajon.”

Ministria gjithashtu e nxiti Kosovën që të heqë dorë nga “hapi i saj i papërgjegjshëm dhe i paligjshëm”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *