Kryeministri i ri izraelit, Naftali Bennett, në një letër të dërguar homologut Albin Kurti, falenderoi qeverinë për hapjen e ambasadës së Kosovës në Jerusalem.

 

Bennett premtoi se do të ndihmojë Prishtinën zyrtare të mbrojë trashëgimitë kulturore duke i kthyer ato në qendra që vizitohen nga turistët.

 

“Izraeli me kënaqësi do t’ju ndihmojë në ruajtjen e monumenteve me vlerë universale kulturore, do t’ju ndihmojë në përkushtimin e vëmendjes për to, si dhe për shndërrimin e tyre në një destinacion turistik”, shkruan kryeministri izraelit në letren e tij.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *