Reshjet e shumta te shiut vërtetuan dhe friken per rritjen e nivelit te ujit ne hidrocentrale. Mësohet se HEC-i i pare qe ka hapur portat eshte ai i Shkopetit, i cili u privatizua ne 2013-en nga firma “Kurum”. Shkopeti po shkarkon ujin me kapacitet 700 metër kub ne sekonde. Deri tani nuk ka rrezik përmbytjesh per qytetin e Lezhës, por banoret jane te shqetësuar per pasojat qe mund te kete ditët ne vijim. Moti do te jete me reshje intensive edhe gjate se shtunës. Situata paraqitet me normale ne kaskdaen e Drinit. Fierza është brenda normave te lejuara, çka nuk përben rrezik per te hapur portat e saj. Ndërkaq niveli i ujit ne te gjitha hidrocentralet e vogla është rritur ndjeshëm, firmat private kane katërfishuar prodhimin dhe rreziku i shkarkimeve mbetet i hapur edhe per Ulzën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *