Komisioneri për Zgjerimin, Johannes Hahn, rikujtoi se kushtet e Kosovës për liberalizimin e vizave janë të qarta dhe se ajo ka zbatuar 93 nga 95 sa i ka gjithsej, duke përfshirë ratifikimin e marrëveshjes për demarkacionin me Malin e Zi.

Ndërkohë, duke folur për marrëveshjen e demarkacionit mes Kosovës dhe Malit të Zi, komisioneri vuri në dukje se kjo është një situatë e vështirë dhe është duke u diskutuar në lidhje me zgjedhjet e parakohshme.

“Kjo është lojë e njohur. Nuk ka përparim, besojnë, që është gabim, që zgjedhjet e parakohshme mund ta ndryshojnë gjendjen. Zgjedhjet nuk do t’i ndryshojnë problemet strukturore, ose t’i zgjidhin kushtet e përcaktuara nga BE-ja. Kjo është punë është e mundur vetëm të qenit konkret dhe të bindur. Nga ana e qeverisë (Kosovës) thuhet se BE-ja është fajtore dhe për këtë është dhënë edhe një argument se Kosova është vend mysliman. Kjo është lojë jo serioze në dëm të qytetarëve dhe perspektivës evropiane të vendit. Ashtu siç ka thënë raportuesja e Parlamentit Evropian për Kosovë, Ulrike Lunacek, nuk është e saktë se e gjithë bota e pret vetëm Kosovën”, tha Hanh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *