Lideri opozitar i Venezuelës Juain Guaido është shprehur se qeverisjes së presidentit të Venezuelës, Nicolas Maduro i ka ardhur fundi dhe se së shpejti do të bëhet ndryshimi në qeveri.

 

Guaido gjatë një interviste për Reuters, ka thënë se Maduro ka humbur mundësinë e “financimit të kërcënimeve politike” për të rikthyer fuqinë, falë presionit ndërkombëtar të cilët e kanë konsideruar, “lider djathtist që qeverisë në kolapsin ekonomik”.

 

“Qytetarët nuk i duan ata, i urrejnë ata, sepse kjo është çfarë kanë marrë nga ta. Urrejtje”.

 

Venezuela kishte hyrë në krizë të thellë politike në janar, kur Guaido në kundërshtim të zgjedhjes së Maduros për president më 2018, e kishte vënë veten në pozitën e presidentit të vetquajtur. Ai ishte konsideruar nga shumë shtete perëndimore, duke përfshirë Shtetet e Bashkuara, si lider djathtist u Venezuelës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *