Subscribe

Shteti grek nuk do të financojë më Kishen.

Pagat që shkojnë për kishat dhe priftërinjte dhe kapin vleren e 200 milion eurove në vit nuk do të paguhen më nga buxheti i shtetit.

Marrëveshja u arrit mes kryeministrit Tsipras dhe kryepeshkopit të kishës ortodokse greke Ieronimos ndërsa preken ne total 10 mijë prifterinj.

Vendimi i qeverisë do të kalojë në parlament.

Kjo është hëra e parë në historine e greqisë që ka një ndarje të tillë të kishës nga shteti.
Vlen të theksohet fakti Tsipras ka shprehur gjithnjë pikëpamje ateiste ndërkohe q ëkisha ortodokse greke ka luajtur vazhdimisht një rol të rëndësishëm në lidershipin politik grek dhe feja ortodokse eshte fe zyrtare ne kushtetute.

One thought on “Greqia i heq rrogën dhe privilegjet 10 mijë priftërinjve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *