Reformat në sistemin e pensioneve që ka ndërmarrë qeveria e kryeministrit Cipras në Greqi, ka nxjerrë në rrugë mijëra fermerë në veri të vendit dhe pensionistë në Athinë. Fermerët kanë paralajmëruar bllokimin e rrugëve me traktorë, në shenjë protestë për shkurtimet e njëpasnjëshme që Athina zyrtare ka ndërmarrë në kuadër të këtyre reformave. Ndërsa pensionistet, të cilët kanë marshuar paqësisht në rrugët e kryeqytetit grek, kanë bërë thirrje për ndërprerjen e shkurtimeve. Ata kanë paralajmëruar një grevë të përgjithshme më 4 shkurt, për t’i përcjellë një mesazh dhe kreditorëve europian për reformat që i kërkon qeverisë greke. Ne dhjetor te vitit të kaluar, parlamenti votoi buxhetin për 2016, në të cilinë parashikoheshin 5.7 mld euro shkurtime në shpenzimet publike. prej tyre 1.8 mld në sistemin e pensioneve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *