Shumë organizata për të drejtat e grave u zemëruan pas deklaratave të kryeministrit të Pakistanit, Imran Khan se gratë janë fajtore për sulmet seksuale ndaj tyre.

 

Ai justifikoi burrat duke thënë se ata nuk janë robotë, kur shohin gra të veshura lehtë. Pas kësaj deklarate, dhjetëra organizata joqeveritare nisën të kërkojnë falje në emër të kryeministrit.

 

“Deklaratat e kryeministrit përforcojnë pikëpamjen e përgjithshme se gratë janë viktima të vetëdijshme dhe burrat janë sulmues të pafuqishëm. Ata që janë fajtorë për përdhunim mbeten të pandëshkuar. E tmerrshme. Jemi të tmeruar”, thanë organizatat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *