Ish-udhëheqësi sovjetik Mikhail Gorbachev i ka bërë thirrje Rusisë që të ndërmjetësojë midis SHBA dhe Kinës për të parandaluar një luftë të re të ftohtë destabilizuese.

Marrëdhëniet midis Uashingtonit dhe Pekinit janë shembur mes pandemisë së koronavirusit, e cila përkeqësoi tensionet ekzistuese midis dy ekonomive më të mëdha në botë.

Gorbachev i tha një gazete japoneze, se ky konflikt i krijuar mund të shmanget me ndihmën e Moskës.

“Pandemia përkeqësoi një konflikt të ri që lindi si rezultat i tensioneve në rritje mes Shteteve të Bashkuara dhe Kinës.”

Presidenti Donald Trump dhe aleatët e tij kanë fajësuar Pekinin se ka dështuar në izolimin e virusit dhe u zotua se Kina do të paguajë për veprimet e saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *