Suksesin e reformes ne drejtesi, ambasada amerikane ne Tirane e mbeshtet te gjyqtaret e rinj.

Per kete aryse thote ambasada amerikane ata kane marre trajnimin e duhur dhe jane pajisur me mjetet e nevojshme per te bere mire punen e tyre.

USAID dhe shkolla e magjistratures bashkepunuan ne krijimin e nje salle gjyqi imituese ku u realizuan praktika ne pervojen e drejperdrejte te kandidateve per gjyqtare.

Ambasada amerikane vlereson se nje salle gjyqi e jashtezakonshme dhe nje menaxhimi i mire i procesit gjyqsor perbejne kopetencat thelbesore te nje gjyqtari qe e ben punen  si duhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *