Apeli i Gjykatës Administrative ka rrëzuar vendimin e Këshillit të Ministrave për kalimin e Kopshtit Botanik në pronësi të Bashkisë së Tiranës.

Në këtë mënyrë, sipas gjykates, Kopshti Botanik dhe zona përreth hapësire ssë saj do të vazhdojë të mbetet në pronësi të Universitetit të Tiranës dhe Fakultetit të Shkencave të Natyrës.

2 vite me parë Shkencat e Natyres kundërshtuan vendimin e qeverisë duke thënë se ai cënonte rëndë autonominë dhe lirinë akademike, duke renë ndesh edhe me ligjin për Arsimin e Lartë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.