Gjykata e Lartë ka rrezua kërkesën e Kontrollit të Lartë të Shtetit për rihapjen e hetimeve në lidhjen me çështjen e CEZ. KLSH kishte paditur ministrin e energjisë, Damian Gjiknuri dhe avokaten e shtetit Alma Hicka për dëmin 479 mln euro të shkaktuar shtetit, pavarësisht se Prokuroria pushoi hetimet me argumentin se nuk ka shpërdorim detyre. Pas pushimit të çështjes, Kontrolli i Larte i Shtetit e dërgoi çështjen në Gjykatë, por trupi gjykues është shprehur se nuk ka elementë të veprës penale të “shpërdorimit të detyrës”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *