Subscribe

Ministrja e Drejtësisë Etilda Gjonaj i kërkoi KLD shkarkimin nga detyra të gjyqtarit të Durrësit Petraq Curri dhe fillimin e hetimit disiplinor ndaj gjyqtares së Krujës Enkeleda Hoxha.

 

Burimet thanë se gjyqtari i Durrësit ka kryer shkelje të rënda që cenojnë figurën e gjyqtarit në rastin e mosmiratimit të arrestit për Alket Hatijën.

44-vjecari u arrestua në Durrës dhe konsiderohej si baron droge nga autoritete Italiane, por në Shqipëri arresti i tij u konsiderua si i paligjshëm nga gjyqtari Curri.

 

Për sa i përket gjyqtares së Krujës Enkeleda Hoxha hetimi disiplinor ka të bëjë me lirimin me kusht te te dënuarit Genc Tafili, ne kundërshtim me ligjin.

 

Genc Tafili vëllai i Admir Tafilit ka qenë i dënuar me 25 vjet heqje lirie për vrasjen e komisarit të policisë, Arben Zylyftari në vitin 2000 dhe në total kishte kryer 17 vjet dënim.

 

Lirimi i tij nga Gjykata shkaktoi përplasje me Prokurorinë, sipas të cilës, i dënuari nuk përfitonte liri me kusht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *