Me hapjen e vendit pas pandemisë, planifikimi i fundjavës mbetet në vëmendjen e të gjithëve. Një nga destinacionet është edhe Gjirokastra. Dhe duket se ky sezon ka nisur mbare për këtë qytet.

 

Sapo zbret në Gjirokastër, ajo që të tërheq vëmendjen është Qafa e Pazarit, një ndër pikat më të frekuentuara të këtij qyteti, si nga vizitorët e huaj, ashtu edhe nga ata vendas.

 

Përveç bukurisë që të ofron zona muzeale, jeta e natës në Gjirokastër të ofron shumë.

 

 

Për turistët mbetet ende një qytet mahnitës nga ana e arkitekturës, por jo vetëm

 

 

Gjirokastra ofron shumë dhe kjo pohohet dhe nga kryetari i bashkisë, Flamur Golemi.

 

Por aktivitete ofrohen edhe në fshatrat e zonës. Kështu, për herë të parë, në Lazarat u organizua panairi ndërzonal.

 

 

Qëllimi i tij është promovimi i vlerave rurale, bujqësore e blegtorale të kësaj zone.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *