Subscribe

Edhe pse është një nga destinacionet më të kërkuara nga turistet vendas e të huaja, Gjirokastra po përballet me probleme që në nisje të sezonit.

 

Vetëm në muajin maj janë denoncuar 3 raste të helmimeve të vizitorëve të huaj, një fakt ky që ka alarmuar autoritetet.

Kreu i dhomës se tregtisë Maksim Hoxha, kërkoi që të bëhen kontrolle më të rrepta nga inspektorët e higjienës.

 

Ndërsa zv.ministri Hajrulla Çeku tha se nuk është vetëm detyrë e shtetit të kontrollojë, por edhe e vetë operatorëve.

 

Ndërkohë, dhjetëra qytetarë të Gjirokastrës lëshojnë apartamente ose dhe shtëpi me qira për të huajt, ndërsa nuk paguajnë asnjë taksë në shtet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *