Kuzhinierët në pallatet mbretërore duhet të jenë të bëjnë më të mirën e mundshme që me gatimet e tyre t’i bëjnë përshtypje Mbretëreshës.

 

Dhe nëse ndonjë pjatë nuk është në standard, ata mund të rrezikojnë të marrin një shënim nga Madhëria e saj duke shprehur pakënaqësinë e saj – me humorin e saj anglez.

 

Me sa duket kjo ndodhi kur Mbretëresha Elizabeth II një herë zbuloi diçka mjaft të padëshirueshme në sallatën e saj.

Thuhet se anëtarja e Familjes Mbretërore hoqi një faqe nga libri i komenteve që duhej të përdorej për të përcjellë vlerësimin e saj – ose neverinë – për kuzhinierin që kishte gatuar pjatën e saj.

 

Me këtë rast ajo vendosi një kërmill të vdekur në faqe para se të shkruante “E gjeta këtë në sallatë – a mund ta hani atë?”, dhe e dërgoi atë në kuzhinë, raporton revista Daily Mail’s Weekend.

 

Por pavarësisht se është kryetare e shtetit, Mbretëresha thuhet se ka një shije të thjeshtë kur është fjala për ushqimin, pasi një nga kuzhinierët e saj të mëparshëm, Darren McGrady, zbuloi se asaj i pëlqejnë ushqimet “e pastra dhe të thjeshta”, të tilla si peshku i Doverit në skarë mbi spinaq./ Living

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *