Ngjitja në mal është një passion që kanë shumë njerëz. Ndodh që gjatë këtij sporti shumë nga ne të gjenden në shumë raste në vështirësi për shkak të mungesës së objekteve që duhen për një shëtitje të tillë.

 

Studime të ndryshme tregojnë se një ecje në mal kërkon një kujdes të veçantë sidomos në zgjedhjen e objekteve të ndryshme që ju vijnë në ndihmë për të mos pasur vështirësi gjatë këtij rrugëtimi.

 

 

Sipas American Hiking Society ju duhet të keni me vete këpucë të cilat përfundset e tyre ju ndihmojnë të ngjiteni më lehtë maleve. Po ashtu nuk duhet të harroni ndonjë hartë apo busull që të ju tregojë ku jeni.

 

Ujë dhe ushqim shtesë duhet të keni me vete, gjithashtu edhe rroba dhe mbrojtëse nga shiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *