Nehat Kulla, është liruar burgu. I njohur me nofkën “Gjenerali”, atij i ka mbaruar dënimi me 20 vite burg për vrasjen e Halim Gjuzit.

Vrasja e Gjuzit, shofer ne ate kohe e ish ministrit te brendshem Halit Shamata ndodhi ne vitin 1998. Megjithate “Gjenerali” u kap vetem ne vitin 2005 per te shlyer denimin perkete vrasje.

Kulla qëndronte prej disa kohësh në burgun e Fushë Krujës nga ku është liruar pasditen e kësaj të shtune.

Nehat Kulla është akuzuar edhe për disa vepra të tjera penale në vitet 1997-1997 , por që nuk janë vërtetuar nga Gjykata.

Banda e tij, konsiderohej si një ndër më të rrezikshmet në Shqipërinë e Mesme në vitin 1997 dhe vepronte në zonën e Tufinës në Tiranë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *