Enjtja e gishtërinjve është një shqetësim për një pjesë të madhe të njerëzve. Shumë arsye për këtë janë arsye natyrore.

 

Më poshtë do të lexoni arsyet  më të shpeshta që ndikojnë në këtë shqetësim.

 

Ditët e ngrohta të verës

Të ngrohtit zgjeron enët e gjakut në mënyrë që trupit të ftohet më lehtë. Një ënjtje e tillë duhet të hiqet vetvetiu, por nëse shfaqet presion dhe dhimbje, vizitojeni mjekun.

 

Përdorimi i tepërt i kripës

Nëse ushqimin e hani me shumë kripë, ky është shkas i gishtërinjve tuaj të ënjtur. Trupi jonë gjithmonë mban ekuilibrin e ujit dhe kripës. Më shumë kripë do të thotë më shumë ujë. Ky problem duhet të zhduket brenda 24 orëve, por mundet edhe më gjatë, varësisht nga ushqimi juaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *