Ministrja e Arsimit, Besa Shahini ka shprehur keqardhje në lidhje me gabimet e gjetura në hartën e rajonit Ballkanik në faqet e një libri shkollor të klasës së tetë ku Kosova paraqitet si pjesë e Serbisë.

 

Në një postim në Facebook, Shahini shprehet se gabimi është I paqëllimshëm ndërsa thekson se nuk është I vetmi pavarësisht përmirësimeve kolosale që janë bërë në tekste.

 

Për ministren Shahini, lajmi I mirë është se kjo ka ndodhur ndërkohë që po zhvillohet procesi I kontrollit të librave shkollorë.

 

“Më erdhi keq kur pashë të postuar në rrjete sociale një faqe të një libri me pasaktësi në hartën e rajonit të Ballkanit. Kosova është Republikë dhe njihet si e tillë nga Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi, 23 vende anëtare të BE-së, SHBA-të dhe shumë shtete të tjera aleate. Por nga autori i librit, te artisti grafik, te redaktori i shtëpisë botuese e deri te komisioni që ka dhënë OK për botim, nuk kanë qenë në gjendje ta vërejnë mungesën e shtetit të Kosovës në të! Ky është natyrisht një gabim i paqëllimshëm dhe s’është i vetmi, megjithëse janë bërë përmirësime kolosale në korrigjimin e teksteve shkollore. Por padiskutim që nuk do të duhej të ekzistonin pasaktësi të tilla në librat shkollorë! Lajmi i mirë është se kjo ka ndodhur ndërkohë që po zhvillohet procesi i kontrollit të librave shkollorë, pasi sivjet është mbyllur procesi i hartimit të librave të rinj. Pastaj do të vihet në lëvizje detyrimi për shtëpitë botuese që t’i adresojnë menjëherë me fletë plotësuese gabimet e konstatuara, ndërsa në vijim me redaktim të plotë.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *