Respekti është një process reciprok për të gjithë ndaj duhet të tregohemi të kujdesshëm në mënyrën se si i respektojmë të tjerët na respektojnë dhe ata ne.

 

Sjellja është gjithmonë një element bazë në atë çfarë përfaqësojmë ne dhe se san a respektojnë të tjerët.

 

Më poshtë do të lexoni gabimet që nuk duhet të bëni nëse dëshironi që të jeni të respektuar nga të tjerët.

 

Ju nuk keni parime jete

Gjëja më e rëndësishme që vihet re menjëherë në çdo qenie njerëzore është nëse ai ose ajo ka vlerat dhe parimet e tij ose të saj. Nëse nuk ka, njerëzit nuk do t’i respektojnë ata pasi besojnë se personi nuk e di se ku po shkon ose si të vendoset vetë. Zakonisht, njerëz të tillë nuk dinë çfarë duan dhe zakonisht askush nuk mund të mbështetet tek ata.

 

Ju injoroni qëndrimet dhe besimet e dikujt tjetër

A kritikoni veganët, pështyni ata që luajnë lojëra, i dënoni njerëzit me tatuazhe? Ku keni të drejtë të ndërhyni dhe të respektoni bindjet dhe zgjedhjet personale të të tjerëve? Nëse doni që njerëzit e tjerë t’ju respektojnë, mësoni të pranoni mendime që janë të ndryshme nga tuajat.

 

Nuk njihni ose nuk respektoni hierarkinë

Këta janë zakonisht njerëzit që mendojnë se janë më të zgjuarit dhe që gjykimi dhe mendimi i tyre janë gjithmonë të mirëpritur dhe të drejtë. Ata nuk e kuptojnë se në çdo sferë të jetës ekziston një hierarki, të cilën duhet respektuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *