Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev, për ftesën në NATO ka thënë se po realizohet një ëndërr e qytetarëve të Maqedonisë dhe e gjithë atyre që kanë bërë përpjekje që vendi të jetë pjesë e aleancës.

 

“Ne sot nuk fshehim se jemi krenar dhe falënderues për vendimin që të fillojnë bisedimet për anëtarësim të plotë në aleancë. Ky është vendim historik. Është pranim për punën tonë më shumë se dy dekadëshe. Maqedonia edhe deri tani ka marrë pjesë aktive në misionet e NATO-së. Të jeni të bindur se anëtarësimi në NATO edhe më tepër do ta konsolidoj demokracinë në rajon dhe sigurinë. Përpjekja për zgjidhjen e çështjeve të hapura dhe rezultate konkrete.”

 

Ndër të tjera kryeministri maqedonas ka falenderuar Ciprasin dhe Borisovin që ndanë vizionin e përbashkët. Ai ka thënë se Maqedonia do të jetë e gatshme  të japim kontribut pozitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *