Fredi Beleri ka bërë kërkesë në gjykatën e shkallës së parë Durrës, për t´u lejuar që të bëjë betimin si kryetar i bashkisë së Himarës.

Kërkesa në gjykatën e Durrësit ka mbërritur pak ditë më parë dhe do të shqyrtohet gjatë ditëve në vijim.

 

Avokatët e kryebashkiakut të zgjedhur të Himarës kërkuan disa herë dhënien e lejes, por gjykata e posaçme vendosi të shpallë moskompetencën, duke e kaluar çështjen në gjykatën e Durrësit, e cila do të duhet të japë vendimin.

 

Beleri u arrestua 2 ditë para zgjedhjeve të 14 majit nën akuzën e krimit zgjedhor të shitblerjes së votës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *