Franca ka deklaruar se do të tërheqë ambasadorët nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Australia për konsultime.

 

Ky vendim vjen si një shenjë proteste kundër një marrëveshjeje, e cila përfshin edhe Mbretërinë e Bashkuar. Si pjesë e marrëveshjes së njohur si Aukus, Australisë do t’i jepet teknologjia për të ndërtuar nëndetëse me energji bërthamore.

 

Marrëveshja, shkatërroi një marrëveshje shumë miliardë-dollarëshe që Franca kishte nënshkruar me Australinë.

 

Franca e ka përshkruar këtë marrëveshje si “thikë pas shpine” nga aleatët e saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *