Vendimi më i fundit i parlamentit Francez ndalon përdorimin e telefonave celularë nëpër shkolla.

 

Sipas ligjit të miratuar sot, ndalimi i përdorimit të telefonave do të bëhet nëpër shkollat të mësimit parafillor, fillor dhe në shkollat e mesme. Presidenti i Francës, Emmanuel Macron kishte bërë fushatë për ndalimin e përdorimit të telefonave mobil në shkolla.

 

Nxënësit francezë deri më tash nuk ishin lejuar që të përdornin telefonat e tyre gjatë orëve mësimore dhe çdo shkollë, kishte rregullat e veta, nëse do t’i lejonte apo jo që nxënësit që të përdornin telefonat.

 

Ligji i ri i miratuar ndalon që telefonat të përdoren në çdo shkollë të Francës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *