Shkrimtari i njohur shqiptar Ismail Kadare është nderuar me titullin me te larte qe jep Franca, “Komandant i Legjionit ne Nderit”. Kadare ishte pjese e nje liste prej 600 personalitetesh te fushave te ndryshme, te nderuar me medalje ne ketë fillim viti nga shteti francez. Mes personave te dekoruar janë edhe 20 emra, heronj dhe viktima te sulmeve terroriste qe goditen Francën vitin qe sapo lame pas. Këtu përfshihenojikl 15 nga viktimat e masakrës se muajit janar, mes te cilëve edhe pjesëtare te stafit te revistës satirike “Charlie Hebdo”. Pjese e listës se gjate, e cila është publikuar ne Fletoren Zyrtare te Francës jane edhe tre amerikane dhe nje britanike, qe arritën te neutralizonin nje person te armatosur, i cili do te kryente nje sulm terrorist ne nje tren te shpejtësisë se larte ne muajin gusht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *