Matura Shtetërore 2023 do të zhvillojë sot provimin e parë, atë të gjuhës së huaj. Mbi 30 mijë maturantë do t’i nënshtrohet këtij testi, i cili nisi në orën 10:00 dhe do të zgjasë 2 orë e 30 minuta.

 

Ashtu siç ka ndodhur edhe vitet e tjera, teza e provimit, varianti B, u publikua 30 minuta pas nisjes së provimit.

 

Ndërkohë që masat që janë marrë për mbarëvajtjen e testimit në gjuhën e juaj janë të rrepta.

 

Provimi do të zhvillohet në korridoret e shkollave apo në palestra dhe i gjithë testimi do të monitorohet me kamera për të eliminuar kopjimet apo dhe përdorimin e telefonave gjatë testit.

 

Për administrimin e provimeve janë angazhuar mbi 7800 mësues. Në provim janë të përfshira të gjithë nivelet e vështirësisë dhe për herë të parë këtë vit do të ketë një test të veçantë për nxënësit me aftësi ndryshe. Një tjetër risi e maturës do të jetë heqja e fletëpërgjigjeve të provimeve, një kërksesë kjo e maturantëve dhe mësuesve pasi shkaktonte konfuzion te maturantët dhe ngatërresa në korrigjime.

 

Pas provimit të gjuhës së huaj, maturantët do t’i nënshtrohen më datën 7 provimit të Gjuhës Shqipe, Matematikës më 13 Qershor dhe provimit të lëndës më zgjedhje më 19 qershor.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *