Subscribe

Shqipëria vijon te rrezikohet nga informaliteti ne mbledhjen e taksave, si dhe nga situata e shtetit fqinje Greqia, vend ne te cilin mund te rikthen trazirat. Shefja emisionit te FMN ne nje interviste për Zërin e Amerikës eshte shprehur se rritja ekonomike po goditet nga rënia e disa çmimeve siç është ai i naftës ne tregjet ndërkombëtare, ndërkohë qe vlerëson se qeveria gaboi ne parashikimin e mbledhjes se taksave ne buxhet. Duke folur me tej, zyrtarja e FMN u ndal edhe tek koncesioni i shumë diskutuar i Tatimit mbi Vlerën e Shtuar. Sipas saj, FMN eshte duke këshilluar qeverinë shqiptare për këtë projekt, i cili mbart rreziqe fiskle, rreziqet duhet te vlerësohen gjate lidhje se kontratës. Edhe pse janë vërejtur disa përmirësime ne aspektin ekonomik te vendit, FMN është e mendimit se qeveria duhet te ule nivelin e kredive me probleme si dhe te përmirësoje me tej klimën e biznesit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *