Masivet me shkurre te llojit Bush, ne Luginen e Shkopetit po shkojne drejt tharjes.

Ky fenomen po shkaktohet nga nje lloj fluture, e njohur si flutura kineze e cila demton bimet, duke konsumuar gjethet e Bushit, duke mos i dhene kohe te rigjenerohet.

Specialisti dhe pedagogu i shkencave pyjore, Ramiz Metaliaj thotw se ky nuk eshte viti i pare qe keto pyje preken nga ky insekt, ndersa shton se ka nisur studimi i mundesive se si do ta luftojne.

Sipas specialistit, me e rrezikshme mbetet larva, e cila gjendet ne gjethet e Bushit.

Tharja totale e shkurres së Bushit jo vetëm ka shkaktuar një dëm të madh në ekonominë pyjore të Shkiopetit, por ka prishur edhe imazhin piktoresk që ka kjo luginë.

=

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *