Subscribe

 

 

Rreth 100 fëmijë paraqiten çdo dite pranë spitalit te pediatrisë ne qytetin e Korçës. Pjesa me e madhe e te vegjëlve paraqiten per diarre dhe te vjella. Mjeket thonë se situata është renduar dhe vjen si pasoje e temperaturave te larta, te cilat favorizojnë qarkullimin e virozave.

 

Vetëm 20% e fëmijëve kane te domosdoshme marrjen e mjekimit te specializuar me ambientet e pediatrisë, ndërsa pjesa me e madhe e tyre përcillet ne shtëpi pas marrjes se medikamenteve. Mjeket këshillojnë te tregohet kujdes me higjienën dhe sidomos me ushqimet, pasi pjesa me e madhe e fëmijëve shfaqin komplikacione edhe ne stomak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *