Subscribe

Kalaja Rozafa vijon të mbajë rekordin sa i përket numrit të vizitorëve, duke rezultuar një prej siteve arkeologjike më të preferuara për turistët vendas e të huaj.

Vetëm për 3 muajt e parë e kanë vizituar mbi 7 mijë turistë, 2300 më shumë se e njëjta periudhë e vitit të kaluar.

Në kuadër të ditës ndërkombëtare të monumenteve dhe siteve, drejtoria rajonale e kulturës kombëtare, zhvilloi aktivitetin “Çfarë fsheh nëntoka”, ku është ngritur një kënd i arkeologut të vogël përshtatur për fëmijët.
Kjo me synimin për ti afruar të vegjlit me arkeologjinë.

Dita ndërkombëtare e monumenteve dhe siteve ofron mundësinë për të rritur ndërgjegjësimin në ruajtjen e trashëgimisë./vizionpls.tv/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *