Nëse jeni të inatosur atëherë mos u shtrini të flini gjumë, sidomos nëse jeni të martuar.

 

Kjo këshillë duket se nuk është vetëm për hir të marrëdhënies burrë-grua, por ka edhe anën e vet shëndetësore. Një studim i fundit shkencor ka dalë në përfundim se të biesh për të fjetur me inat përbrenda e prish gjumin.

 

Duke marrë parasysh se gjumi i keq ose mungesa e tij çon në probleme me shëndetin mendor, shtim në peshë dhe ulje të produktivitetit në punë, atëherë problemi është i madh.

 

Psikologët e Universitetit të Ajovës i bazojnë përfundimet e tyre nga vëzhgimi i 436 vullnetarëve. Ata që i zinte gjumi ende të inatosur me diçka gjatë ditës, bënin një gjumë më të parehatshëm në krahasim me të tjerët.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *