Fisnik Ismaili, ish-aktivist i Vetëvendosje dhe autor i obeliskut të famshëm të “Neëborn” në qender të Prishtinës vazhdon të besoje tek bashkimi mes Kosovës dhe Shqiperisë. Në rrefimin e tij për emisionin Quo Vadis në Vizion Plus, ai shpjegon edhe qasjen e tij mbi këtë process, duke shigjetuar edhe Vetevendosje, që sipas tij e humbi rrugës shtyllen kryesore që të programit të vet që ishte bashkimi mes dy vendeve.

 

“Unë kam qënë pjesë e Vetevendosje dhe ajo bashkimin kombëtar e ka pasur pjesë të programit. Por që e humbi rrugën në momentin ma kyc kur duhej.Bashkimi mes dy vendeve mundet me ndodh edhe pa bashkimin zyrtar të dy vendeve. Bashkimi kulturor, unë jam për një ligë të futbollit të përbashkët, për një kombëtare, apo për një plan arsimor të përbashket. MIrëpo edhe këtu ne po ngecim.

 

Ismaili tha se serbet janë mashtruesa që flirtojne me Rusinë për të marrë maksimumin nga Perëndimi.

 

“Serbët janë mjeshtër për mashtrime dhe manipulime, që do të thotë, ata mbajnë raporte të mira me Putin vetëm për të nxjerre më të mirën nga Perendimi. Ndërsa Perendimi shpreson që poi a shkëput raportet me Putinin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *